Diablo IV:ä ilmaiskokeiluviikonloppu

 Kokeilin kevättalvella Diablo IV:n Betaa josta kirjoitin tuolloin blogissani. Peli julkaistiin kesäkuussa ja tuota julkaistua versiota en ollut pelannut aiemmin. Siksi latasin kokeiluversion 10 tunnin kokeiluun (josta en käyttänyt kaikkea aikaa vaan sen verran että jonkinlaisen käsityksen pelistä sain) jollainen on Xboxin jäsenille nyt viikonloppuna. Tämä ilmaiskokeilu koskee kaikkia Xbox-pelaajia. 

Kyseessä vastaavanlainen 10 tunnin trial jollaisia esimerkiksi EA Playn kautta on mahdollista käyttää. Erona vain että Diablo IV on julkaistu jo kuukausia sitten kun EA Playssä nuo kokeilut tulevat käyttöön ennen pelin julkaisua vaikkakin niitä voi myöhemminkin käyttää. Lisäksi tämä Diablo IV:n kokeilu on rajattu vain tähän viikonloppuun ja vain Xboxin palveluiden käyttäjille.

Verrattuna Beta-versioon on tätä julkaistua versiota luonnollisesti paranneltu. Pelaaminen tuntuu erittäin sulavalta ja vaivattomalta. Grafiikkaa on paranneltu sekä ohjattavuutta. Nämä siis oman kokemukseni mukaan ja joku toinen voi nähdä asiat toisin. 

Äänimaailma on erittäin toimiva. Oma vertailukohtani on Beta-version ohella Diablo III sekä jotkut vastaavan genren pelit joista itselläni on kokemusta. Pelaan pääasiassa urheilupelejä mutta yleissivistyksen vuoksi kokeilen aina silloin tällöin muiden genrejen pelejä.

Diablo III:n nähden ainakin kehitystä on huimasti tapahtunut mitä voi ja pitää olettaakin. Jatko-osan - jonka hintalappu on korkea- pitää olettaakin  ottaneen askeleen eteenpäin edellisestä osasta. Graafiseen ilmeeseen on selkeästi panostettu sekä myös yleiseen pelattavuuteen aina ohjattavuudesta hahmonluontiin asti. Äänimaailma on myöskin eri tasolla aiempaan nähden. 

Osansa varmasti on pelimoottorilla joka perustuu samaan mitä III:a käytettiin mutta jota on modifioitu hieman. Se mitä olen eri pelien pelimoottoreiden muutoksia nähnyt voi tällaisilla asioilla olla merkittävä vaikutus pelattavuuteen kuten esimerkiksi Änärissä on tapahtunut pelimoottorin vaihduttua Frostbiteen 22-versiosta lähtien.

Mielenkiintoista oli kokeilla Diablo IV:ä mutta tuskin ostan peliä - ainakaan täydellä hinnalla. Kuitenkin kyseessä on laatupeli ja korkea hinta sikäli on perusteltu ja tämän luokan pelien yleisen hintatason mukainen. En kuitenkaan pelaa tämäntyylisiä pelejä normaalisti paljon joten täyttä hintaa en siksi ole maksamassa. 

Ehkä hyvästä tarjouksesta voi tämän ostaa tai sitten jos Microsoftin tuoreen yrityskaupan ansiosta Blizzardin peleistä mm. tämä tulee Gamepassiin voi sen sieltä ladata palvelun hintaan sisältyen kuten ennakoidaan tapahtuvan. Siksikään ei ole tarvetta ostaa peliä ainakaan heti vaikka tämä 10 tunnin kokeilu kylläkin teki vaikutuksen.

Diablo IV:ä on täysi crossplay eri alustojen ja sukupolvien kesken. Myöskin tämä on erinomainen ominaisuus verrattuna esimerkiksi EA Sportsin peleihin. Diablo IV on saanut kiitosta pelaajien suunnalta sekä hyvät arvostelut ja vaikka en itse ole tämän genren asiantuntija niin on helppo ymmärtää miksi näin on käynyt. Ohessa kuvaa pelistä.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ilmoittautuminen Casual eSoccer Leagueen peruttu

eFootball 2024-pelin turnaukseen ilmoittautuminen auki

eFootballin vihdoin crossplay? Jos näin niin loistava juttu manuaaliliigalle